Da li "Zastava oružje" može ovo da napravi?! [Video] - iKragujevac


Vesti

Koliko ste puta u omiljenoj first person pucačini ili na airsoft-meču poginuli zato što ste morali izaći iz zaklona da bolje osmotrite situaciju ispred sebe? U tim ste trenucima verovatno pomislili kako bi bilo super kad biste imali neko oružje kojim možete pucati “iza ugla”, odnosno ne izlazeći iz zaklona.

E, pa u stvarnom životu takvo oružje, koje kao da je došlo iz nekog novog nastavka "Terminatora", postoji već desetak godina. Reč je o izraelsko-američkom konceptu zvanom “Corner Shot” (pucanj iza ugla, nap. a.) koji je patentirao pukovnik izraelskih specijalnih snaga Amos Golan. Pešadijsko oružje kojim se može pucati ne izlažući telo neprijateljskom metku nešto je što su pokušavali napraviti vojnici još u Prvom svetskom ratu. Ali je tek Golan uspeo napraviti prenosivo oružje koje jednako mogu koristiti policijski ili vojni specijalci u bliskoj borbi s teroristima, kao i obični vojnici u “rovovskoj borbi”.

Najlepše od svega je što ljubitelji oružja ovu konstrukciju mogu kupiti sasvim legalno za svoj pištolj.

U standardnoj verziji pištolj se montira na prednjem kraju oružja, koji se savija horizontalno na srednjem delu - i to šezdeset stepeni specijalne šarke. Postoji digitalni fotoaparat i baterijska lampa vezana za cev u bajonet položaju . Na poprečnoj strani šarke su okidač, ekran kamere i kontrole za kameru i taktičku lampu.

 

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu