Futsalerke Ekonomca šampionke Srbije - iKragujevac


Sport
Ženska ekipa kragujevačkog Ekonomca, pobedila je ekipu beogradskog Intelektualca rezultatom 5:3, u prvom finalu futsal lige za žene koje je odigrano juče u Sportskoj hali SBB „Jezero“.

Šampionkama je pehar i medalje uručio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Ovo je još jedna potvrda da je Kragujevac grad sporta. Pokazujemo da smo stali iza još jednog uspešnog kluba u gradu, a to je osnivanje ženske ekipe u jednoj potpuno novoj ženskoj futsal ligi. Kragujevac je uvek bio začetnik progresivnih ideja . Svakako je začetnik i ove nove lige, a dobra vest je da smo u njoj prvi, da smo šampioni, da su naše devojke pokazale kvalitet – kazao je Stevović i dodao da je namera da se što više devojaka uključi u sport.

Prof.Petar Veselinović, predsednik UO kluba malog fudbala Ekonomac istakao je da da je reč o mladom klubu, koji je osnovan pre tri meseca, a već slavimo titulu.

Ideja je postojala od septembra i grad je to prepoznao i sada smo to krunisali titulom. Ovo je bio put u nepoznato u startu, mi smo se maksimalno borili da okupimo kvalitetne igračice, da one dišu kao jedna, što ste mogli danas da vidite na terenu. Ovo je prva titula Ekonomca u ovoj godini, a nadamo se da će i muška selekcija doneti kup ili prvenstvo – kazao je Veselinović.

Mirjana Babić, kapiten ženske ekipe Ekonomca istakla je da je bilo dosta treninga i rada koji se na kraju isplatio.

Hvala klubu, koji nam je izašao u susret i zaokružio tu našu želju da se oporobamo na terenu za futsal. Što se tiče samog finala, nije bilo nimalo lako doći do pobede. Bolje smo se snašle, pogotovu u prvom poluvremenu, kada smo, kako se ispostavilo i „perelomile“ utakmicu. Čestitam svim saigračicama, idemo dalje, ovo je tek početak, napomenula je Mirjana Babić, kapiten ženske ekipe Ekonomca.

main_Економац 4.jpg

main_Економац 3.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu