Registracija poljoprivrednih gazdinstava i podnošenje zahteva za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji - iKragujevac


Vesti

Poljoprivredni proizvođači imaju još uvek priliku da obave registraciju ili obnovu registracije svojih gazdinstava, kao i da podnesu zahteve za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji. Iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Kragujevac podsećaju da je rok za podnošenje zahteva do 31. marta.

Registracija i obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava su ključni koraci, bez kojih poljoprivrednici ne mogu aplicirati za subvencije. Poljoprivredni proizvođači treba da budu svesni da je neophodno uneti tačne i proverene podatke pre podnošenja zahteva za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, kako bi izbegli eventualnu krivičnu ili materijalnu odgovornost.

Osnovni podsticaji u biljnoj proizvodnji odnose se na vrstu pomoći koja se dodeljuje na republičkom ili nacionalnom nivou. Očekuje se da će u narednom periodu biti raspisani i drugi javni pozivi.

Što se tiče podsticaja na lokalnom nivou za grad Kragujevac i Šumadijski okrug, oni još uvek nisu raspisani. Očekuje se da će ovi pozivi biti objavljeni nakon formiranja vlasti i usvajanja budžeta, kada će biti opredeljena sredstva za poljoprivredu.

Registracija i obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava obavlja se elektronski od prošle godine, putem sistema e-Agrar, olakšavajući proces za poljoprivredne proizvođače.

Poljoprivrednici su pozvani da blagovremeno obave sve potrebne korake kako bi iskoristili mogućnosti za podsticaje i podršku u biljnoj proizvodnji, čime će doprineti razvoju poljoprivrede u regionu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu