Građani Kragujevca položili cveće i zapalili sveće za stradale u Beogradu - iKragujevac


Vesti
Prosvetni radnici, građani, učenici, predvođeni članovima sindikalnih organizacija prosvetnih radnika, okupili su se danas na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije, odakle su u tišini krenuli ka Spomeniku oslobodiocima na Trgu kod krsta, gde su položili cveće i zapalili sveće za sve nevino stradale u ubistvu koje se dogodilo u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.
Povorka nema od bola i tragedije koja nije zabeležena u novijoj istoriji Srbije, kretala se ulicama Kragujevca u znak podrške porodicama nevino nastradalih u krvavom piru koji se dogodio u sredu u osnovnoj školi u Beogradu.
 
Prosvetni radnici iz većine osnovnih i srednjih škola iz Kragujevca, okupili su se u 11 sati na Đačkom trgu kako bi odali počast žrtvama, ali i podsetili sve nadležne na upozorenja koja su svakodnevno dolazila od strane prosvetnih radnika u proteklim mesecima, nakon fizičkih i mentalnih napada na nastavnike, ali i vršnjačko nasilja u školama.
 
Pored njih na, istom mestu bili su učenici i njihovi roditelji, svi sa jednom istom porukom – slušajmo našu decu.
 
Tokom današnjeg dana u Kragujevcu je 17 osnovnih škola potpuno obustavilo rad, a pet škola je delimično organizovalo nastavu.
 
U četiri srednje škole danas nastavnici i đaci nisu dolazili, isto toliko škola nastavu je izvodilo skraćeno.
 
Tokom jučerašnjeg dana, u svim kragujevačkim školama prvi čas je počeo minutom ćutanja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu