Kragujevac domaćin Petog simpozijuma urgentne medicine - iKragujevac


Vesti
Peti simpozijum urgentne medicine u organizaciji Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac i Srpskog lekarskog društva, pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, okupio je u Kragujevcu najeminentnije stručnjake iz ove oblasti.

Sa velikim zadovoljstvom smo pomogli Zavodu za urgentnu medicinu u organizaciji ovog simpozijuma koji se i ove godine, tradicionalno, održava u našem gradu. Prošlogodišnji sipozijum bio je posvećen temi kovida. Razmenjeno je mnogo podataka i novih iskustava, pokrenute interesantne diskusije među kolegama. To isto očekujem i od ovogodišnjeg simpozijuma, da podelimo nova iskustva iz prakse, i to iz prve ruke, od onih koji su svakodnevno na terenu – kazao je prof.dr Ranko Golijanin, predsednik Srpskog lekarskog društva- okružne podružnice Kragujevac.

Zavod za urgentnu medicinu polako postaje regionalni resursni centar kada je reč o edukativnim skupovima, kazala je Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu koja je pozdravila učesnike Simpozijuma u ime generalnog pokrovitelja, Grada Kragujevca.

Grad Kragujevac prepoznaje značaj kontinuirane medicinske edukacije i svesrdno pruža ruku našim zdravstvenim ustanovama. Sa nekih 10 miliona dinara u proseku, a prethodne godine je to bilo 26,5 miliona, kroz dodatnu kadrovsku obezbeđenost i tekuće investiciono održavanje, i svu onu podršku koju sa lokalnog nivoa možemo dati zdravstvenim ustanovama, moram da kažem da su ovakvi simpozijumi koje organizuje Srpsko lekarsko društvo, skupovi znanja, razmene iskustava i skupovi negovanja velikog timskog i etičkog duha koji mi, kao lekari, polažući zakletvu, uzimamo sebi, za čast i za obavezu – kazala je Gordana Damnjanović.

U ime domaćina, Zavoda za urgentnu medicinu, dr Jelena Tijanić, poželela je uspešan rad svim učesnicima Simpozijuma i sa svojim timom izvela pokaznu vežbu zbrinjavanja pacijenta koji ima bol u grudima.

HP1.jpg

HP2.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu