NE SKLANJAJTE ZIMSKU ODEĆU: Stiže nam proleće, ali i TEMPERATURNI ŠOK! - iKragujevac


Vesti

Već od danas u celoj zemlji se očekuju prave prolećne temperature, koje će se kretati i do 20 stepeni Celzijusa, mada, mogući su i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Kako objašnjava Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuju nas nekoliko pravih prolećnih dana.

- U subotu će biti još toplije nego danas, tako da možemo očekivati i 20 stepeni. Kiša bi mogla da pada još danas u Vojvodini, ali bi to više bio kratkotrajni pljusak. U subotu i nedelju, međutim, postoje veći izgledi za kišu, ali ne onu celodnevnu, nego za lokalne kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom - kaže Todorović i dodaje da je u subotu kiša moguća jedino u Vojvodini i Beogradu. Nakon toga u nedelju se očekuje malo svežije vreme i temperatura slična današnjoj, oko 15 stepeni, a slično vreme očekuje se i u ponedeljak.

- Biće naizmenično toplije i hladnije. Već u utorak i sredu ponovo će biti toplije, sa temperaturom do 20 stepeni - kaže Todorović i dodaje da će tokom proleća biti zabeleženo od 12 do 20 letnjih dana.

No, uprkos lepoj i toploj nedelji koja je pred nama, prema podacima Nacionalnog centra za klimatske promene u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, prognoza za proleće i nije baš tako divna. Predviđa se da će proleće biti toplo i sa prosečnom količinom padavina u većem delu zemlje. Međutim, prema prognozi klimatskog sektora RHMZ-a, tokom proleća očekuju nas i mrazni dani, kada je minimalna temperatura niža od nula stepeni Celzijusa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu