VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vreme očekuje danas? - iKragujevac


Vesti

Osvanuo je sunčan dan u Srbiji- temperatura danas do devet stepeni. A šta kaže prognoza RHMZ za dane pred nama?

U Srbiji će danas biti pretežno toplije vreme, uz otapanje snega u nižim predelima i slabe snežne padavine mestimično na istoku zemlje. U jutarnjim časovima se može očekivati slab mraz.

Prema prognozi RHMZ-a, na jugu zemlje biće oblačno i suvo, na istoku u jutarnjim časovima ponegde sa slabim snegom, dok u ostalim krajevima pretežno sunčano. Posle podne se na jugozapadu, ali i u ostalim krajevima uveče i tokom noći može očekivati naoblačenje mestimično sa slabom kišom, a na planinama i sa snegom. Vetar će biti slab, u košavskom području, umeren i jak, jugoistočni, a na jugu Banata posle podne i tokom noći mogu se očekivati olujni udari. Najniža temperatura kretaće se od -4 do 1, najviša od 6 do 9 stepeni.

U Kragujevcu se ujutru može očekivati slab mraz, a tokom dana biće pretezno sunčano, malo toplije, uz dalje otapan je snega. Vetar će biti umeren, jak i jugoistočni, a najniža temperatura kretaće se od -1 stepen do najviše oko 9 stepeni.Krajem dana se očekuje n aoblačenje, a u toku noći slaba kiša.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 1. aprila, u ponedeljak i utorak biće oblačno, mestimično sa slabom kišom, uz dalje otapanje snežnog pokrivača u nižim predelima centralne i južne Srbije.

Na severu će uglavnom biti suvo, a na višim planinama sneg.

U sredu će biti pretežno suvo, a zatim do vikenda promenljivo oblačno uz povremenu kišu i otapanje snega u planinskim predelima.

Od subote se očekuje pretežno sunčano vreme, uz dalji porast temperature.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu