"Anthrax" oduševio 10.000 fanova na "Arsenalu" - iKragujevac


Vesti

Čuveni treš metal bend "Anthrax" nastupio je večeras prvi put u Srbiji, pred oko 10.000 ljudi okupljenih na "Arsenal festu" u Kragujevcu.

Odmah na početku se videlo da nema Čarlija Benantea za bubnjevima.

Zbog bolova u ruci Benantea je zamenio Džon Dete, koji je sarađivao i sa bendovima “Slayer” i “Testament”.

Anthrax”, poznat i kao deo velike četvorke, u kojoj su “Metallica', “Megadeth” i “Slayer”, posle prvih rifova pesme “Among the Living”, podigao je masu u Kneževom arsenalu, a ubrzo je usledila i numera “Caught in a Mosh”.

Uprkos gustom rasporedu koncerata na turneji, američki metalci pokazali su veliku energiju prenevši to i na mnogobrojne fanove koji su ih dugo čekali da vide zbog čega se “Anthrax” smatra jednim od najmoćnijih metal bendova uživo.

Gitarista Skot Jan pozdravio je publiku, istakavši da ne može da veruje da su prvi put u Srbiji.

- Zdravo, Srbijo, lepo je videti vas” - poručio je i Džoj Beladona koji je pokazao da je i dalje jedan od najboljih pevača metal scene današnjice.

Posle uvodnih starih hitova, “Anthrax” je predstavio srpskoj publici svoj poslednji album “For all kings”, a publika je na njihovo iznenađenje odlično znala tekstove i novih pesama.

Fanovi su ipak najbolje reagovali na starije numere kao što su “Got the Time”, “Be all, end all”, “Intro to Reality”, “Belly of the Beast”, a euforija je nastala sa “Antisocial” i “Indians” koje je “Anthrax” ostavio za veliko finale koncerta.

Publika je sa podignutim rukama i oduševljeno zajedno sa Beladonom otpevala od početka do kraja “Indians”.

- Ne mogu da verujem da nam je trebalo ovoliko vremena da dođemo u vašu divnu zemlju. Do sledećeg viđenja, budite svi kraljevi” - poručio je Jan srpskoj publici.

Pre koncerta članovi slavnog benda su se družili sa najvernijim fanovima, koji su dobili priliku da se slikaju sa njima i dobiju autogram.

Pre hedlajnera “Arsenal festa” atmosferu su zagrejali “Epilog”, “Alitor” i “Forever storm”, a do ranih jutarnjih časova sviraće i pank veterani “Buzzcocks”, “Kerber”, “Dead Joker”, “Ritam nereda” i “Ortodox Celts”.

 (Alo)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu