ODŠTETA MAJCI UBIJENOG DEČAKA: Majka dobila odštetu zbog pritvora, ko joj je ubio sina?! - iKragujevac


Vesti

Država će morati da Marini Andrejić (46), majci koja je oslobođena optužbi da je ubila sina Đorđa (13) u julu 2010. u Majilovcu, isplati dva miliona dinara odštete.

Naime, Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je u celini bio odbijen zahtev Marine Andrejić, i usvojio njen zahtev za naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli zbog neosnovanog pritvora u kom se nalazi zbog sumnji da je ubila sina.

Marina je u pritvoru bila gotovo dve godine, od 27. jula 2010. do 3. jula 2012. Prema rečima njenog advokata Srbe Stojanovića, iznos koji je dobila je ponižavajući.

- Ona je u zatvoru provela 703 dana, i ispada da joj dnevno pripada po 2.800 dinara za svaki dan nezakonitog pritvora. Mi smo za 703 dana tražili ukupno 16,88 miliona dinara - kaže Stojanović i dodaje da će on koristiti dalja pravna sredstva radi zaštite Marininih prava - ako treba i pred Međunarodnim sudom u Strazburu.

Sudbina malog Đorđa do današnjeg dana ostala je misterija. Dečak je nestao 22. jula 2010. godine u selu Majilovac kraj Velikog Gradišta. Tog dana je otišao sa majkom da radi u njivi, a kada se ona navodno povredila motkom odvojio se od nje kako bi potražio pomoć, ali više nikada nije bio viđen. Potraga policije i meštana Majilovca počela je 25. jula, po povratku majke kući. Marina je ubrzo bila uhapšena pod sumnjom da je ubila sina.

Lovci su pronašli potom lobanju dečaka, ali ne i ostatak tela. Forenzičko ispitivanje pokazalo je da dečak nije imao povrede na lobanji. Potom je utvrđeno i da je lobanja naknadno podmetnuta u šumu, te da se ubistvo nije dogodilo na ovom mestu.

Marina je u martu 2011. bila osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina. Apelacioni sud je naredio ponavljanje suđenja, ali je prvostepeni sud ponovio istu presudu. U julu 2012. Apelacioni sud ju je oslobodio zbog nedostatka dokaza.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu