Dečiji ekološki festival "Eko fest" - iKragujevac


Vesti

Udruženje Interaktiv u partnerstvu sa gradom Kragujevcom 22. oktobra od 13 časova organizuje dečiji ekološki festival “Eko fest” na otvorenoj sceni u Velikom parku.

Cilj projekta je doprineti podizanju svesti kod dece o zaštiti životne sredine. Festival je takmičarskog karaktera. Program čine:

- KVIZ ZNANjA - Takmičenje osnovnih škola na temu zaštite životne sredine - u grupama od po četvoro dece uzrasta trećeg i četvrtog razreda biće organizovan kviz znanja o poznavanju zaštite životne sredine. Pitanja će biti pripremljena iz literature koja se koristi u školama za ovaj uzrast – Svet oko nas. Pitanja će obuhvatiti oblasti zagađenja zemljišta, vode i vazduha, kao i oblast reciklaže. Tri najbolja tima će biti nagrađena;

- Izložba predmeta napravljenih od reciklažnih materijala iz domaćinstva - organizvanje izložbe predmeta napravljenih od iskorišćenje ambalaže, papira, drveta i drugih materijala koji se koriste u domaćinstvu. Izloženi predmeti treba da imaju upotrebnu vrednost, tj. da se od kućnog otpada koji obično završi u kanti za smeće napravi predmet koji se može koristiti za neke namene i time simbolizovati reciklažu. Učesnici nastupaju individualno. Predmete mogu izraditi u školi ili kući. Vlasnici tri najbolja predmeta sa izložbe će biti nagrađeni;

- Eko modna revija - revija kostima napravljenih od iskorišćenih kesa, papira, stare odeće i sl. Učesnici nastupaju individualno ili u paru. Tri najkreativnija kostima će dobiti nagrade.

- Zabavni program - nastup dečijih plesnih grupa i eko film.

Prva kategorija namenjena je deci trećeg i četvrtog razreda, dok u druge dve kategoriji mogu učestvovati deca od prvog do četvrtog razreda.

Pored zvaničnog programa, posetioci će moći da se upoznaju sa načinima očuvanja životne sredine, programom i izložbama pored bine.

Sve zainteresovane škole i pojedinci svoje učešće mogu prijaviti do 18. oktobra 2016. godine putem e-mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Stojimo na raspolaganju za dodatne informacije. Svaki angažman na ovu temu može doprineti zdravijoj sredini u kojoj živimo. Pridružite nam se da zajednički učinimo planetu i grad čistijim i lepšim mestom za život.

Učešće na svim aktivnostima je besplatno za sve zainteresovane.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu