Centar za socijalni rad obeležio godišnjicu - iKragujevac


Vesti

Centar za socijalni rad “Solidarnost“ danas je u prisustvu brojnih gostiju i saradnika obeležio 55. godišnjicu postojanja i rada.

Centar je za to vreme, rečeno je, prošao mnoge transformacije, uslovljene ukupnim društvenim promenama. Delatnost ove ustanove podložna je stalnom menjanju i prilagođavanju potrebama svojih sugrađana, koji se nalaze u stanju socijalne potrebe iz brojnih razloga. Suočeni sa svim dosadašnjim promenama, izazovima i ekonomskim krizama, bili smo u službi građana. Pedeset pet godina iskustva za nama predstavlja zrelost, stabilnost i sigurnost u realizovanju zadataka definisanih propisima u oblasti socijalne zaštite.

Prema rečima Momira Borića direktora Centra za socijalni rad, pored poverenih poslova od strane države i lokalne samouprave Centar je inicijator i preventivnih aktivnosti. Jer, sve što postignemo kroz prevenciju znači manje operativnog posla za Centar. Kontinuirano radimo na izgradnji sistema socijalne zaštite i to kroz odličnu međusektorsku saradnju.

U nedelji jubileja organizovali smo čitav niz stručnih skupova na aktuelne teme posvećene starim licima, kojima su obuhvaćeni profesionalci iz sistema socijalne zaštite, NVO, sistema obrazovanja i zdravstvene zaštite.

Period između dva jubileja ( 50 - 55 godina postojanja ) obeležio je čitav niz aktivnosti Centra za socijalni rad, namenjene širokom krugu korisnika i unapređenju sistema socijalne zaštite u našem gradu. U tom periodu, Centar je godišnje realizovao zaštitu u proseku za oko 15 000 korisnika, što predstavlja osam posto ukupnog broja stanovnika.

Deca i mladi čine gotovo 40 posto ukupnog broja korisnika Centra, 48 odsto su odrasla lica, a sa 12 procenata su zastupljena starija lica. Među korisnicima socijalne zaštite, najzastupljenija su materijalno ugrožena lica

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu