Kongres voćara i vinogradara u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Čačanski Institut za voćarstvo zajedno sa Naučnim voćarskim društvom Srbije organizovao je 15. Kongres voćara i vinogradara Srbije sa međunarodnim učešćem. Kongres će se održati u periodu od 21. do 23. septembra 2016. godine u hotelu "Kragujevac" u Kragujevcu.

Na Kongresu će biti objavljena 144 naučna rada, autora iz zemlje i inostranstva (Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Mađarska, Bugarska, Makedonija, Grčka, Turska i Pakistan). Usmeno će biti prezentovan 31 rad, a 113 će biti prikazano u vidu postera. Takođe, planirano je i pet uvodnih referata, od kojih se jedan odnosi na stanje i perspektive razvoja voćarstva i vinogradarstva u Srbiji, a preostala četiri će prezentovati predavači po pozivu iz inostranstva.

Naučni radovi predstavljeni na Kongresu obuhvatiće sve aspekte voćarske proizvodnje: nove sorte voćaka i vinove loze kod nas i u svetu, ekološko -fiziološki aspekti voćaka i vinove loze, nove tehnologije proizvodnje sadnog materijala i gajenja voćaka i vinove loze, zaštita, berba, skladištenje, i prerada voća i ekonomski aspekti proizvodnje.

Detaljne informacije vezane za uvodne referate, usmena saopštenja radova, kao i strukturu čitavog Kongresa mogu se pogledati u okviru Programa koji se nalazi na sajtu Instituta za voćarstvo Čačak (www.institut-cacak.org). Prisustvo Kongresu za sve proizvođače – voćare i vinogradare je besplatno.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu