Ovo je omiljena "BOLJKA" većine KRAGUJEVČANA! - iKragujevac


Vesti

Pogledajte samo oko sebe, svakodnevno, u prolazu , na pešačkom prelazu, ispred škole, na poslu, koliko bahatih vozača, koji misle samo na sebe.

Mnogi opravdanje pronalaze u nedostatku mesta za parkiranje, a da li je to opravdanje za našu sebičnost, nepoštovanje ostalih, našeg bahatog prakiranja, ugrožavanja ostalih u saobraćaju?Da li je rešenje da zauzmemo dva mesta, parkiramo se tako da onaj drugi vozač ne može da izađe ? Recite , da li je to rešenje ?

Složilće se većina , onih malo realnih, onih mogli bi se reći još savesnih da je omiljena boljka većine Kragujevčana , baš to, parkiranje samo za sebe, i što je još žalosnije ugrožavanje ljudi oko sebe ?

A da govorimo i  o pešacima, jer nisu i vozači samo krivi, pretrčavanja van pešačog prelaza, prelazak na crveno svetlo, a zašto sve to? Da li zato što valjda nemamo još minut vremena da odemo do pešakog , da li zato što negde žurimo, da li zato što nedovoljno ne cenimo svoj život ili zato što mislimo da to nama ne može da se dogodi , pa kada dođe do nesrećnog slučaja okrećemo situaciju?

NIkome od nas nije teško da izdvoji  minut vremena, da sačeka na pešačkom, ali valjda živimo brzim tempom života, pa nam je to mnogo, gubimo vreme na "nebitne " stvari, a šta posle nakon pretrpljenih posledica, kriv je vozač ili pešak? Ne , u većini slučajeva krivca nema, jer nije kriv ni onaj koji žuri a ni onaj koji vozi. 

Na kraju, pitanje je jedno? Šta je preče od života ? Život ili brzina, prvo je sloboda , drugo je adrenalin. Odgovor  je samo jedan. Život , jer treba da živimo.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu