Srebrni Kragujevčani na Internacionalnom takmičenju kulinara u Turskoj! - iKragujevac


Vesti

     Kragujevačka HoReCa Asocijacija ne prestaje da niže uspehe na takmičenjima gde god bili.

     Na prestižnom petom internacionalnom takmičenju kulinara u Alanji u Turskoj koji je održan od 23-25. oktobra i pod strogim sudijskim okom svetskih gastronomskih eksperata i Svetskog udruženja master šefova, mladi kulinari su još jednom pokazali svoja kulinarska umeća i dokazali da Kragujevac ima veliki gastronomski potencijal.


Naš tim iz Kragujevca i predstavnici Srbije u ovogodišnjem takmičenju su činili: menadžer tima i potpredsednik asocijacije Vujadin Vujadinović, profesor Vladimir Arsenijević (TUŠ Toza Dragović) , Stefan Nikolić (student Visoke škole strukovnih studijа MPK ), Aleksandar Milanović i Marko Lazić.U konkurenciji od preko 600 takmičara iz čitavog sveta, mladi Kragujevčani su osvojili četiri srebra i jednu bronzu i time zaslužili veliki ugled i poštovanje kolega iz zemlje i inostranstva. Ujedno, veliku čast je imala Horeca asocijacija iz Kragujevca kojoj je ukazano poverenje da učestvuje u radu i bude deo tima elitnog medjunarodnog sudijskog žirija.


Menadžer tima Vujadin Vujadinović kome je pripala čast da bude deo tima internacionalnog sudijskog žirija, kazao je da je ovo ogroman uspeh za naše mlade kulinare jer su se takmičili sa najboljim kulinarima iz čitavog sveta i ostvarili ogroman uspeh. ‘’ Naši mladi kulinari još jednom su se predstavili svetskoj kulinarskoj sceni i pokazali da Kragujevac ima veliki potencijal i sjajnu gastronomsku budućnost. U trenutnim uslovima u kojima se naši kulinari obučavaju je ispod svih standarda, ali smo pokazali da se znanje i rad pored svih poteškoća sa kojima se susrećemo itekako isplate. Saradnjom sa najboljim srpskim gastronomskim udruženjima i odličnim profesorima koje imamo u TUŠ Toza Dragović doneli su vrhunske rezultate , i očekujemo da će kragujevacki kulinari nastaviti da predstavljaju Kragujevac i Srbiju u najboljem svetlu na svim domaćim i međunarodnim takmičenjima’’.


Profesor Vladimir Arsenijević srednje škole TUŠ ‘’Toza Dragović’’ je naglasio da je Kragujevačka gastronomija dobila novu dimenziju i da ćemo i dalje nastaviti da razvijamo gastronomiju u Kragujevcu, kao i da moramo učiniti sve da Kragujevac dobije zasluženo mesto na svetskoj kulinarskoj sceni. Poboljšanjem uslova, osavremenjavanjem kadrova i saradnjom sa ostalim institucijama su od vitalnog značaja za naše kulinare, a verujemo da će Grad Kragujevac posvetiti više pažnje i razumevanja najvećoj grani turizma i ugostiteljstva, i prepoznati njen potencijal. ‘’Iako nižemo uspehe, sva takmičenja na kojima učestvujemo i predstavljamo Kragujevac su finansirana iz sopstvenih sredstava, te se nadamo da će Kragujevac stati iza ovih mladih profesionalaca i omogućiti im da se i dalje obučavaju, stiču znanja i donositi Kragujevcu medalje i priznanja na koje smo svi ponosni’’.


Mladi juniori HoReCa asocijacije su izjavili da su počastvovani što su predstavljali Kragujevac i Srbiju u Turskoj i ujedno zadovoljni ostvarenim rezultatima -„Prezadovoljni smo ostvarenim uspehom. Osećamo jaku motivaciju da i dalje napredujemo i da predstavimo kragujevačku gastronomiju u najboljem svetlu“.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu