Kragujevčanin Lazar Anić u finalu EP, kraj za Jovančevića i Kijanovića - iKragujevac


Sport

Srpski atletičar Lazar Anić plasirao se u finale discipline skok udalj, na Evropskom prvenstvu koje se održava u Istanbulu!


Anić je svoje mesto u finalu obezbedio kao osmi u kvalifikacionoj grupi, sa skokom od 7.75 metara, i za medalju će se boriti 5. marta nešto posle osam časova.

Ukoliko za to bude sposoban, jer se tokom kvalifikacija povredio. Tačnije, držao se za zadnju ložu desne noge što je verovatno uticalo da u trećoj seriji skoči 2,29 metara. Prethodno je prvu otvorio sa skokom 7,54, a onda u drugoj ostvario potreban rezultat za finale.

- Ja sam spreman za skokove preko osam metara, ali videćemo sa doktorom kakva je situacija sa povredom i da li ću biti u stanju da skačem u finalu koje je u nedelju - rekao je Anić.

S druge strane, drugi srpski skakač udalj, Strahinja Jovančević, nije uspeo da uđe u finale s obzirom na to da je završio na 14. mestu sa skokom od 7,50 metara. To mu mje bio i jedni ispravan skok, u drugoj seriji, pošto je u prvoj i trećoj prestupio.

Ni Boško Kijanović, koji je trčao u petoj kvalifikacionoj grupi na 400 metara, nije uspeo da ode dalje - da se plasira u polufinale. Zauzeo je četvrto mesto rezultatom 47.36 sekundi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu