KRAGUJEVAC SLAVI! Radnički se vratio u Prvu ligu Srbije (VIDEO) - iKragujevac


Sport

Divan i sunčan dan na Čika Dači - Radnički je opet u Prvoj ligi Srbije! Ponos fudbalskog Kragujevca je danas savladao FAP iz Priboja golom Saše Markovića sa 1:0 i vratio se iz Srpske lige u drugoligaški rang srpskog fudbala.

Pred oko 3.000 gledalaca, Radnički nije dozvolio da u poslednjem kolu Srpske lige Zapad prospe sve ono što je radio tokom sezone. Iako im je bio dovoljan i bod Kragujevčani su zabeležili pobedu i tako zadržali prednost od tri boda koji su uoči poslednjeg kola imali nad Budućnosti Krušik.

 

Radnički iz Kragujevca je pre dve godine ispao iz Superlige Srbije kao poslednjeplasirani usred katastrofalnog finansijskog stanja u klubu. Potom je prošle sezone ispao i iz Prve lige Srbije i završio u trećem rangu. Ove sezone je počeo oporavak kluba i Radnički je uspeo da se vrati u PLS, a naredne sezone će imati ambiciju da opet zaigra i u Superligi Srbije gde mu je i mesto.

Pored Radničkog, novi članovi Prve lige Srbije su Bratstvo iz Prigrevice (Srpska liga Vojvodina), Temnić iz Varvarina (Srpska liga Istok) i Teleoptik (Srpska liga Beograd). PLS su napustili Odžaci, OFK Beograd, BSK Borča i Kolubara.  

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu