500L na sajmu u Vašingtonu - iKragujevac


Uncategorised

Automobil iz Srbije na sajmu u Vašingtonu, ali bez cene i preciznog datuma za dolazak u američke salone.

Izgleda veoma zanimljivo, dizajnerski originalno i u svakom slučaju privlači pažnju posetilaca vašingtonskog sajma automobila. „Fijat 500-L”, koji je stigao iz Kragujevca, mada mu se poreklo nigde ne ističe – kao uostalom ni manjoj „braći” koja su proizvedena u Meksiku.

Izložen je samo jedan primerak u beloj boji sa crnim krovom. Nažalost mnogih posetilaca, bio je zaključan, pa nije mogao da se detaljno razgleda iznutra. Ljupka domaćica, u odgovarajućoj beloj haljini trudila se da to nadoknadi svojim objašnjenjima o nivoima opreme, motorima i sličnom.

Nije, međutim, mogla da kaže kada će moći da se kupi, osim ne baš precizne izjave da će u „fijatovim” salonima (koji ovde nose ime „Fijat studio”) biti „na leto”. Nema takođe ni podataka o ceni niti za potencijalne kupce takođe važnom detalju: potrošnji goriva, što se ovde meri brojem milja po galonu (3,785 litara).

Ipak, marketinške priprema su počele: potrošeno je oko 3,7 miliona dolara za reklamu na glavnom sportskom događaju ovde, „superboulu”, finalnoj utakmici američkog fudbala, gde je glavna poruka bila da je „fijat 500” – „veći iznutra nego spolja”, odnosno da je sa „četvoro vrata i pet sedišta zgodan za porodice”.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu