Kragujevčani srećan vam Međunarodni dan ljubljenja! - iKragujevac


Zabava

Ljubljenje je dokazano dobro za vaše zdravlje, ali svega polovina ljudi na svetu ga praktikuje.

Ipak, na Međunarodni dan ljubljenja, treba da se podsetimo na zanimljive činjenice o ovom vidu razmene nežnosti.

* Prvi snimak poljupca kamerom napravljen je 1896. za potrebe kratkog filma “Poljubac” (The Kiss) i izazvao je pravu buru u puritanskoj javnosti. Ipak, mnoštvo znatiželjnika pojurilo je u bioskope.

* Ponegde možete završiti u zatvoru zbog ljubljenja. Recimo, u Dubaiju i većini većinski islamskih zemalja poput Malezije i Indonezije. Čak je i u rusiji nepoželjno, pa imajte to u vidu kada budete planirali medeni mesec. Zanimljivo je da i u Americi ima država koje kažnjavaju ljubljenje. Tako je u Koloradu zabranjeno da muškarac poljubi ženu dok ona spava, a u Nevadi muškarci s bradom ne smeju da se ljube uopšte. U Minesoti je ljubljenje zabranjeno ako je bilo ko od učesnika prethodno jeo beli luk, dok u Konektikatu i Mičigenu parovi treba da se suzdrže od razmene nežnosti ispred crkve nedeljom.

* Iako konzervativne zemlje zabranjuju ljubljenje, nauka je odavno dokazala da su poljupci korisna razbibriga. Oni su odlični za kožu i cirkulaciju, ali i za jačanje imunog sistema, jer se njima razmenjuju bakterije. Štaviše, zahvaljujući poljupcima naše telo proizvodi hormone sreće: serotonin, endorfin i adrenalin. Studije su pokazale i da su osobe koje se često ljube uspešnije na poslu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu