Za novi program zapošljavanja oko 20 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

U novom trogodišnjem programu zapošljavanja, koji bi grad Kragujevac trebalo da usvoji ove godine, najviše sredstava biće izdvojeno za javne radove i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Za 2024. godinu planirano je skoro 11 miliona dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje izdvojiće dodatnih devet miliona dinara.

Za novi trogodišnji program zapošljavanja u Kragujevcu biće izdvojeno oko 20 miliona dinara.

Lokalna politika zapošljavanja odnosi se na socijalno ugrožene, različita udruženja koja rade na ovakvim projektima, ali i privredu koja je značajna za zapošljavanje teže zapošljive osobe.

U najavi je i učešće fondacije „Ana i Vlada Divac“ u iznosu od dva miliona dinara, za finansiranje samozapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Kragujevac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji realizuju i program Lokalnog ekonomskog razvoja, a koji podrazumeva subvencionisanu podršku postojećim preduzetnicima.

Da je to bila dobra mera pokazuje podatak da su mnogi privrednici ušli u sistem dobavljača većih privrednih sistema, neki na listama izvođača vezano za mere energetske efikasnosti.

Novina je i to što će jedan deo sredstava biti izdvojen za stare zanate, a u Kragujevcu ima oko 260 preduzetnika iz 20 različitih oblasti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu