Na Bešnjaji niče novo Dečje odmaralište finansirano u čast Bogdana Milanovića - iKragujevac


Vesti

Nekadašnje odmaralište na Bešnjaji, koje je svojom lepotom oduvek privlačilo pažnju kao omiljeno mesto za odmor, dobija novo lice. Grubi građevinski radovi na novom objektu trebalo bi da budu završeni do kraja marta, donoseći novi zamah ovoj planinskoj destinaciji.

Novo Dečje odmaralište, koje bi trebalo da bude otvoreno 2025. godine, ponosno će nositi ime Bogdana Milanovića, zahvaljujući finansijskoj podršci njegovog oca, Slavoljuba Milanovića, i gradu Kragujevcu.

Finansijska podrška koju je obezbedio Slavoljub Milanović, otac prerano preminulog Kragujevčanina, doktora nauka čije su matematičke i programske inovacije zadužile kompanije i IT zajednicu u svetu, omogućiće izgradnju objekta koji će biti veći i komforniji od prethodnog.

Dečje odmaralište na Bešnjaji, poznato po svom prirodnom okruženju i mogućnostima za rekreativne aktivnosti, biće prilika za mnoge generacije mališana da uživaju u zdravom okruženju. Objekat će sadržati prizemlje i dva sprata, trpezariju, kuhinju i zatvoreni bazen, pružajući optimalne uslove za boravak i zabavu dece.

Izgradnjom ovog novog Dečjeg odmarališta, Slavoljub Milanović čuva sećanje na svog sina, Bogdana Milanovića, istovremeno pružajući mogućnost deci da stvaraju nova, nezaboravna iskustva u prirodnom okruženju Bešnjaje. Ovo će biti mesto gde će se deca sećati ne samo lepote prirode, već i velikog čoveka čije ime nosi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu