Radovi na kanalizaciji u Kragujevcu u punom kapacitetu: Čista Srbija nastavlja dalje! - iKragujevac


Vesti
Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Kragujevcu, koji se sprovode u okviru državnog projekta „Čista Srbija“, biće nastavljeni u punom kapacitetu.


„Trenutno se radovi izvode u Maršiću, Grošnici i Bresnici, gde je ranije bilo problema sa imovinsko-pravnim odnosima“, kazao je Ivica Momčilović, predsednik Skupštine grada, za Radio televiziju Kragujevac.

Povoljni vremenski uslovi omogućili su raniji početak radova ove godine.

Pored radova na postojećim gradilištima, radovi na izgradnji kanalizacione mreže su počeli i u drugim delovima grada.

Pre početka radova u Bresnici, u dužini od oko 20 kilometara ulica nisu bili rešeni imovinsko-pravni odnosi. Zahvaljujući eksproprijaciji, taj problem je sveden na 4,5 kilometra.

Radovi na projektu „Čista Srbija“ u Kragujevcu će se nastaviti i u narednom periodu. Uporedo se rešavaju i imovinsko-pravni problemi kako ne bi bilo zastoja u realizaciji ovog izuzetno značajnog projekta za grad.

Druga faza projekta predviđa rekonstrukciju kišne i kanalizacione mreže u užem gradskom jezgru. Prema rečima nadležnih, ovo predstavlja veliki izazov jer se radi o veoma kompleksnom poslu.

„Projekat ‘Čista Srbija’ od izuzetne je važnosti za Kragujevac jer će doprineti zaštiti životne sredine i kvalitetu života građana“, istakao je Momčilović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu