JKP Zelenilo odžalo godišnju konferenciju za štampu - iKragujevac


Vesti

Javno komunalno preduzeće “Zelenilo“ ovu godinu završava sa prihodom od 94 miliona dinara, što je za preko 13 miliona više nego u 2011.godini.

Tokom 2012. godine, JKP “Zelenilo“ održavalo je 176 ha zelenih površina, 50 km drvoreda, 20 km žive ograde i izvršilo sadnju oko 100 000 komada cvetne rasade i 450 komada drvorednih sadnica - rekla je Ljiljana Tirnanić, direktorka “Zelenila“ na današnjoj konferenciji u ovom preduzeću na kojoj su sumirani rezultati tekuće godine i predstavljeni planovi za 2013. godinu.
Ove godine obeležen je jubilej - 60. godina postojanja ovog preduzeća, a u saradnji sa Istorijskim arhivom izdata je monografija kojom je predstavljen razvoj ovog preduzeća i istorijat ozelenjavanja grada. Uspešno je organizovan drugi Sajam hortikulture koji je okupio veliki broj izlagača cveća na kojem su pored domaćih izlagale i firme iz Italije i Belgije. Ove godine formiran je projektni biro koji će raditi na izgradnji i projektovanju novih i rekonstrukciji postojećih zelenih površina u gradu. Iako je godina u kojoj je finansijska situacija na ne tako zavidnom nivou, uspeli smo da obnovimo mehanizaciju i nabavimo mašine koje su nam neophodne za izvođenje kako građevinskih radova tako i rada zimske službe, dodala je direktorka.
U narednu godinu JKP “Zelenilo“ ulazi sa 10 odsto nižim budžetom, te će se verovatno odustati od obnavljanja sadnica drvoreda, rekla je direktorka Ljiljana Tirnanić, ali je najavljen moderan garden centar. U njemu će se, kako je rečeno, izradjivati i prodavati sve za uređenje dvorišta, od sadnica do parterne galanterije. Za tu investiciju potrebno je oko 50 miliona dinara za koje direktorka “Zelenila“ kaže da nisu nedostižan san, već realni i isplativi planovi.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu