„Papirno pozorište“ za decu na Trgu Radomira Putnika - iKragujevac


Vesti
U okviru „Zimske čarolije“ danas je na Trgu Radomira Putnika održana četvrta radionica Fakulteta pedagoških nauka pod nazivom "Bajka iznenađenja“. Radionici je prisustvovao Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca.


Mališani su imali priliku da uživaju u jezičkim igrama, kamišibaji predstavama i stonom pozorištu a studenti sa smera Vaspitač u predškolskim ustanovama pripremili su zanimljive zadatke za razvoj grafomotorike, kao i za razvoj predveština čitanja i pisanja.

Predrag Stevović zahvalio se ovom prilikom Fakultetu pedagoških nauka koji je i ovoga puta organizovao kreativnu i inovativnu radionicu za najmlađe. On je istakao da je izuzetno važno da mladima ponudimo kvalitetne sadržaje koji će ih odvući od ekrana kojima su svakodnevno izloženi, u lepom i bajkovitom okruženju koje pruža novi gradski Trg.

Današnja radionica je posvećena razvoju govora. Pripremili smo neka dramska izvođenja poznatih bajki, kroz kamišibaji što na japanskom znači „papirno pozorište“. U pitanju je forma uličnog teatra, kamerna forma za manji broj dece koja je nekada bila popularna u Japanu a danas je nastavila da živi uglavnom u vrtićima širom sveta. Mi smo je doneli u Kragujevac kako bi se i kragujevačka deca upoznala sa ovom dramskom formom. Takođe, pripremili smo i stono pozorište, jezičke igre kao i zadatke koji doprinose razvoju predveština čitanja i pisanja. – kazala je Jelena Spasić, vanredni profesor Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu