Plivanje za Časni krst i na Dulenskom jezeru - iKragujevac


Vesti
Tradicionalno plivanje za Časni krst održano je i ove godine u selu Dulene u organizaciji MZ Dulene i uz podršku Grada Kragujevca, pod blagoslovom Episkopa šumadijskog Jovana i bratstva Crkve Svetog Teodora Tirona u Velikim Pčelicama.

Kao i prethodne, i ove godine manifestacija nije bila takmičarskog tipa. Za Časni krst plivalo je ukupno petnaestoro plivača, što je više nego prošle godine rekao je Aleksandar Lazović, savetnik Privremenog organa grada Kragujevca i jedan od učesnika plivanju za Časni krst. Selo Dulene spada u red mesnih zajednica koje ima mali broj stanovnika jer su mnogi otišli u okolna sela ili u grad. Upravo su oni bili nosioci današnje manifestacije jer se na neki način identifikuju sa svojom dedovinom. Ovde su svi pobednici jer je cilj da svako dopliva, a ne da se takmiči i tako da doprinos ovoj manifestaciji, kazao je Lazović.

Dejan Milenković, predsednik Saveta MZ Dulene izrazio je zadovoljstvo što je ove godine plivanje u Dulenima privuklo pažnju većeg broja posetilaca. Namera organizatora je da se neke od narednih godina, kada se za to steknu uslovi, plivanje za Časni krst premesti na nekadašnje Dulensko jezero.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu