Radionice za mališane na Trgu vojvode Radomira Putnika - iKragujevac


Vesti
U okviru kragujevačke Zimske čarolije sinoć je na Trgu vojvode Radomira Putnika održana radionica pod nazivom Igre na snegu i ledu u organizaciji Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu. Radionica se sastojala od društvenih igara i poligona namenjenih različitim uzrastima dece kroz koje se razvijaju motoričke sposobnosti, timski rad i saradnički odnos.

Sportski događaj za najmlađe koji je na jednoj od najlepših lokacija u gradu, u našoj Zimskoj čaroliji na rekonstruisanom trgu, napravio Fakultet pedagoških nauka dodatno je uneo radost i upotpunio ovu čaroliju koja već uveliko traje, rekao je Predrag Stevović, član Privremenog organa, koji je u ime Grada prisustvovao radionici. Ovakve akcije u kojima je glavni akcenat na deci uvek će biti podržane od strane Grada jer su deca svima važna. Želimo da radimo sa njima kroz sport i slične aktivnosti kako bi manje vremena provodili na društvenim mrežama, a više u igri i druženju sa vršnjacima. Ovaj događaj je pravi put ka srcima mališana, ocenio je Stevović.

Uključivanje dece u društvene igre je izuzetno važno i na tome posebno radimo na Fakultetu pedagoških nauka, istakla je Mia Arsenijević, profesor ovog fakulteta čiji su studenti sa asistentkinjom koja radi na predmetima vezanim za fizičko vaspitanje i obrazovanje osmislili današnju radionicu. Ona je podsetila da je ovo treća radionica koju realizuje tim Fakulteta pedagoških nauka u okviru Zimske čarolije u Kragujevcu i najavila da su do kraja januara na istom mestu planirane još tri. Družili smo se kroz likovnu umetnost i muziku, danas kroz sport, krajem nedelje ćemo ući u svet bajki, a poslednja dva okupljanja ćemo posvetiti nauci, kazala je Arsenijević i zaključila da su ove radionice prilika da prezentuju svoj rad na najlepši mogući način, kroz druženje sa Kragujevčanima.

main_4 (91).jpg

main_3 - 2024-01-17T090923.578.jpg

main_2 - 2024-01-17T090918.362.jpg

main_1 - 2024-01-17T090913.402.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu