OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN: Predrag Stevović prodaje karte za dečiji vozić u centru grada [VIDEO] - iKragujevac


Vesti

Član privremenog organa Grada Kragujevca Predrag Stevović uradio je nešto što se ne viđa svaki dan u Novogodišnjoj noći. Prodavao je karte zajedno sa zaposlenima preduzeća Šumadija doo za dečiji vozić u centru grada.

 

Roditelji su bili oduševljeni i ispratili akciju sa osmehom na licu. Stevović se veoma brzo snašao u novoj ulozi i odradio posao veoma profesionalno.



Grad Kragujevac uložio je u ovo državno preduzeće 70 miliona dinara, da bi bili vraćeni dugovi dobavljačima i isplaćene zaostale zarade, pa je tako preuzeo većinsko vlasništvo nad firmom kojoj je tako omogućeno dalje postojanje. Danas ovde radi 36 lica sa prvim i drugim stepenom invalidnosti i 25 radnika iz kategorije zdravih lica.

Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća od 2018. godine, od kada je grad preuzeo vlasništvo i upravljanje, kaže da odnos broja osoba sa invaliditetom i ostalih zaposlenih uvek mora da bude 50 i više posto u korist osoba sa invaliditetom, da bi se zadržao status „zaštitne radionice”, odnosno da je firma namenjena za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom. Takav status imala je od osnivanja pre 64 godine.

Ova akcija Predraga Stevovića pokazuje da javni službenici su uvek spremni da pomognu kada je to najpotrebnije. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu