Otvoren dečiji sajam „Zimska čarolija“ - iKragujevac


Vesti
Najlepši sajam posvećen deci, tradicionalna „Zimska čarolija“ pod sloganom „Moj grad, moj klub“, čiji je pokrovitelj Grad Kragujevac, a generalni sponzor SPD Radnički Kragujevac, počeo je danas na Šumadija sajmu.

Manifestaciju je zvanično otvorio Miroslav Petrašinović, član Privremenog organa grada Kragujevca, izrazivši zadovoljstvo što učestvuje u prazničnoj radosti najmlađih Kragujevčana.

Ovo je sjajna prilika da se mališani druže sa omiljenim junacima i uživaju u mnogobrojnim zabavnim i sportskim sadržajima, kao i da roditelji i pratioci provedu lepo vreme sa svojom decom. Zimska čarolija na Šumadija sajmu, kao i ona na Trgu Radomira Putnika, pruža našim najmlađim sugrađanima da uživaju u prazničnim danima, ali i širi pozitivan duh novogodišnjih i božićnih praznika koji se prenosi na sve nas, istakao je Petrašinović.

Poslednja manifestacija u ovoj kalendarskoj godini u organizaciji Šumadija sajma posvećena je deci i promovisanju dečijih vrednosti, aktivnosti, dečije kulture, umetnosti i najlepši je mogući način da se završi godina, rekao je Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma. Danas, kao i u naredna dva dana, deca će moći da se druže sa Deda Mrazom, maskotama, uživaju u zabavnom parku, predstavama, muzičkim nastupima, druženju sa vršnjacima, ali i da kroz kreativne radionice nauče nešto novo, najavio je Štajn.

Generalni sekretar SPD Radnički, Ivan Milošević, istakao je da njihovo društvo koje je i nosilac sporta u Kragujevcu, svake godine sa velikim zadovoljstvom uzima učešće u Dečijem sajmu. Kao društveno odgovorna firma i sportski kolektiv treba da animiramo decu da se što više bave sportom i uključe u trenažne aktivnosti. Pored sportske dimenzije, to je način da steknu nova poznanstva, drugare, socijalizuju se i druže. Sport je život u malom, tu ima i pravde i nepravde, i lepih i ružnih stvari, to je priprema za ono što ih očekuje u budućnosti, kazao je Milošević.

Mališani i njihovi pratioci će moći da uživaju u sadržajima Dečijeg sajma u periodu od 10.00 do 20.00 časova zaključno sa nedeljom, 24. decembrom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu