Kragujevac gradi sreću: Tri nova dečija raja i rekordni broj terena za igru! - Pogledajte gde su napravljena - iKragujevac


Vesti
Kragujevac nastavlja da drži prvenstvo u sreći! Grad koji već godinama vodi u broju izgrađenih dečijih igrališta i terena za male sportove, danas se pohvalio sa još tri igrališta radosti za mališane. Član privremenog organa Predrag Stevović obišao je radove na tri nova dečija carstva igre - u MZ Filip Kljajić, parku Ilina Voda i MZ Denino Brdo.

Svako od ovih novih oaza igre prostire se na preko 300 kvadratnih metara, ali to nije ni najvažnije. Ono što će deci zaista zasijati oči su šarene boje na specijalizovanoj podlozi, raznobojne ljuljaške, njihalice, uzbudljive klackalice, hrabre penjalice, strme tobogane, mali golovi za buduće fudbalske zvezde i koševi za košarkaške asove.

"Ovo nije samo građevina, ovo je sreća. Gledajući ove radosna dečija lica, srce se i nama starijima napuni radosti. Ova tri nova igrališta nisu samo mesta za igru, već prostori za druženje, za stvaranje uspomena, za zdravo odrastanje, za budućnost našeg grada", istakao je Stevović.



Ovaj poduhvat nije slučajan. Kragujevac se, godinama unazad, opredelio za strategiju izgradnje što većeg broja terena za igru i na taj način stvaranja zdravijeg i srećnijeg detinjstva. Trend se nastavlja, a radost mališana je najbolji pokazatelj da je put ispravan.

Uskoro će mali Kragujevčani moći da uživaju u novim avanturama na "poljančetu", da se ljuljaju u hladu parka Ilina Voda i osvajaju sportske veštine na Deninom Brdu. A do tada, neka radost građenja sreće ostane vetar u kosi mališana i topli osmeh na njihovim licima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu