Problem sa grejanjem u OŠ „Julijana Ćatić“ uspešno prevaziđen - iKragujevac


Vesti
Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca obišao je danas OŠ „Julijana Ćatić“ u Stragarima u kojoj je uspešno prevaziđen problem sa grejanjem, zahvaljujući brzoj reakciji rukovodstva škole i lokalne samouprave. Jedan od dva kotla na čvrsto gorivo u ovoj školi je u potpunosti prestao da radi, S obzirom na to da su kotlovi bili paralelno povezani, osposobljen je drugi kotao kako bi se nastava u ovoj školi odvijala nesmetano. Istovremeno, uz pomoć grada, poručena su dva nova kotla koja će uskoro stići u školu u Stragarima.

Grad je opredelio nešto više od 2 miliona dinara bez PDV-a za hitnu nabavku dva nova kotla. Grejanje u školi je sada u redu, ali ne smemo da se oslonimo na stare kotlove. Očekujemo da novi kotlovi veoma brzo stignu u školu i ono što je takođe važno je da će ti kotlovi moći da se prerade i po potrebi prilagode grejanju na pelet, što je i ekološki prihvatljivije i lakše za samu školu. Grejanje u školi ne sme da bude problem, jer je jedan od prioriteta grada da deca koja pohađaju škole u seoskim sredinama imaju iste uslove kao i deca u gradu – kazao je Stevović.

Direktorka OŠ „Julijana Ćatić“, Svetlana Živanović istakla je da je izvršena javna nabavka za kotlove, izabran izvođač i novi kotlovi bi uskoro trebalo da stignu u školu. Oni će zameniti stare koji su ovu školu grejali više od dve decenije. Matičnu školu u Stragarima danas pohađa 66 učenika, raspoređenih u šest odeljenja.

Stevović je obišao i područna odeljenja ove škole, u Vlkači i Masloševu gde je učenicima poklonio sportsku opremu. Tokom obilaska škole u Vlakči, Stevović je najavio da će razmotriti mogućnost da se jedna učionica u ovoj školi opremi i prilagodi za časove fizičkog vaspitanja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu