Nekadašnju zgradu „Ratka Mitrovića“ grad ustupa FILUM-u na korišćenje - iKragujevac


Vesti
Grad Kragujevac ustupio je Filološko-umetničkom fakultetu na korišćenje zgradu nekadašnjeg preduzeća „Ratko Mitrović“ u Kumanovskoj ulici broj 4.

Primopredaja je ozvaničena ugovorom koji su potpisali Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca i mr Zoran Komadina, dekan Filološko-umetničkog fakulteta u zgradi Grada. Potpisivanju ugovora prisustvovao je prof.dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.

Grad Kragujevac je već opredelio zemljište i finansirao projekat za izgradnju nove zgrade FILUM-a, ali dok izgradnja ne bude završena, na predlog rektora Filipovića i uprave fakulteta smo došli do ovog rešenja. Odlučili smo se za ovaj korak, kako bi studenti i profesori imali solidne uslove za rad. Grad Kragujevac im je sa zadovoljstvom izašao u susret, i od ovog trenutka možemo da razgovaramo o tome kako ćemo čitav taj period, tu međufazu, lakše da prođemo – kazao je Dašić.

U zgradi nekadašnjeg preduzeća „Ratko Mitrović“ biće smešten Odsek za muziku FILUM-a koji radi u najtežim uslovima i na više lokacija u gradu.

Prema rečima mr Zorana Komadine, dekana FILUM-a, ovaj odsek trenutno radi na pet lokacija u gradu, koristi prostore u školama Đura Jakšić“, „Militin i Draginja Todorović“, na Ekonomskom fakultetu, u Domu samoupravljača, što dovodi do otežanog funkcionisanja i toga da se neki od kolega koje zajedno rade na odseku, uopšte ne sreću.

Objedinjavanje na jednu lokaciju će već samo po sebi značiti mnogo, promenu uslova rada i mnogo lakše funkcionisanje. Ovo je trenutno rešenje za odsek koji radi u najtežim uslovima, i korak bliže konačnom rešenju – kazao je Komadina.

Rektor Filipović je kazao da će adaptacija ovog objekta biti finansirana od strane Ministarstva prosvete,a da će se na konačnom rešenju, izgradnji nove zgrade FILUM-a, raditi intenzivno.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu