Uskoro gotov i sportski teren u Korićanima - iKragujevac


Vesti
U naselju Korićani u toku su radovi na rekonstrukciji sportskog terena pored prostorija Mesne zajednice, jedinog u ovom delu grada. Radove je danas obišao član Privremenog organa grada Kragujevca, Predrag Stevović i tom prilikom istakao da će ovo biti 29. sportsko igralište koje je Grad Kragujevac uradio.

Do sada smo napravili i uredili 28 dečijih igrališta, sedam teretana, sedam fiskulturnih sala u školama i verujem da smo apsolutni lideri u Srbiji po broju napravljene sportske infrastrukture na otvorenom, rekao je Stevović. Poseban akcenat pokušavamo da stavimo na decu i omladinu i preusmerimo im pažnju sa društvenih mreža na sport, jer je bavljenje sportom jedan od načina da im sačuvamo zdravlje. Naglasivši da smo jedinstveni po broju napravljenih igrališta na kojima je radove izvodila firma koja zapošljava više od 50% osoba sa invaliditetom, Šumadija doo, on se zahvalio radnicima ovog preduzeća što im ni vremenske neprilike ne predstavljaju prepreku za rad. Vreme nam nije baš blagonaklono, ali ulaganje u amaterski sport, sportska igrališta, fiskulturne sale i sve ono što je važno našoj deci je posao koji nas čeka i nastavićemo da ga obavljamo, poručio je Stevović.

Na sportskom terenu u Korićanima najpre će biti urađena ograda kako bi deca mogla bezbedno da se igraju obzirom na to da je u blizini magistralni put, a zatim ćemo postaviti novi koš i dva golića, rekla je direktorka Šumedije doo, Jasmina Mihajlović. Ona je naglasila da moraju da se prilagođavaju vremenskim uslovima i nadaju se da će do polovine decembra i ovo igralište biti gotovo.

Vrednost radova na rekonstrukciji ovog terena je 760 hiljada dinara bez PDV-a.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu