Svečani prijem za mladog plivača Viktora Stefanovića - iKragujevac


Vesti
Na Plivačkom mitingu Centralne Srbije koji je prošlog vikenda održan u Lajkovcu, Viktor Stefanović iz plivačkog kluba „Pirat“ oborio je nacionalni rekord u disciplini 800 metara slobodnim stilom za dečake do 13 godina. Tim povodom, Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca organizova je svečani prijem za Viktora i njegovog trenera, Branka Antića, predsednika PK „Pirat“.

Stevović je istakao da uspehe mladih sportista, kao što je ovaj Viktorov, uvek treba istaći kako bi služili za podstrek mladoj generaciji da se okrenu sportu i budu motivisani da postižu izvanredne rezultate.

Grad kontinuirano pomaže plivačkom sportu. Dajemo subvencionisane termine na našim bazenima. Često klubovima obezbeđujemo odgovarajuću opremu i upravo za Plivačku klub „Pirat“ smo nedavno obezbedili opremu. Oni su to i opravdali i na poslednjem takmičenju, u Lajkovcu, učestvovali su sa 27 takmičara, osvojili 39 medalja, od kojih 18 zlatnih, 9 srebrnih i 12 bronzanih. Često obezbeđujemo i odgovarajuće kotizacije, pomoć za odlazak na takmičenja – kazao je Stevović.

Viktor Stefanović je plivanjem počeo da se bavi od treće godine. Najpre na školskom bazenu u OŠ „Vuk Karadžić“, a potom u PK „Pirat“. Kako kaže, nije bilo lako ostvariti ovakav rezultat. Trenirao je dva puta dnevno i nije uvek bilo lako uskladiti školske obaveze sa treninzima. Takmičio se u apsolutnoj kategoriji tako da je konkurencija bila jaka. Vreme za koje je preplivao 800 metara je 8:46:03, oborivši tako nacionalni rekord. Pohađa OŠ „Vuk Karadžić“ i odličan je učenik.

Već u toku ovog meseca, očekuje ga učešće na Državnom prvenstvu, na kome će PK „Pirat“ učestvovati sa više takmičara.

Viktor je jako talentovano dete, predan svim svojim obavezama i plivanju tako da je pred njim velika budućnost u plivanju.

Inače, PK „Pirat“ ima dosta kvalitetnih takmičara. Klub ima oko 140 članova jer broj varira u odnosu na godišnje doba. Oko 40 dece u ovom trenutku je u takmičarskim timovima različitih kategorija. Naš takmičarski tim je sada dobar. Na dva kola Centralne Srbije osvojili smo 79 medelja. Imamo uspeh koji je sada vidljiv i nadam se da će sledeće godine biti još bolji – kazao je Branko Antić, predsednik PK „Pirat“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu