Set sportske opreme uručen OŠ ''Mirko Jovanović'' - iKragujevac


Vesti
Set sportske opreme prilagođen potrebama učenika za čas fizičkog vaspitanja a određen u saradnji sa Savetom za školski sport, član Privremenog organa Grada Kragujevca Predrag Stevović, uručio je OŠ ''Mirko Jovanović''. Sa učenicima je razgovarao o važnosti sporta i fizičkog vaspitanja za njihov pravilan razvoj, upoznao ih sa svim rizicima koji se javljaju u odrastanju bez sporta i predstavio bespltne sportove koje grad finasira preko Sportskog saveza Grada Kragujevca i SPD-a Radnički.

Važno je da školski sport podignemo na viši nivo uvodeći časove fizičkog vaspitanja svakog dana, umesto dva puta nedeljno koliko imaju sada. Namera da decu vratimo igri i sportu je način unapredimo njihovo zdravlje i pravilan razvoj i na tome ćemo insistirati, kazao je Predrag Stevović. On je skrenuo pažnju i na to koliko je važno odgovorno ponašanje i čuvanje svakog rekonstruisanog ili novoizgrađenog sportskog igrališta ili igrališta za decu i da su vandalizam i uništavanje koji su se događali u pojedinim delovima grada upravo ono što treba da se zaustavi. Nastavićemo da ulažemo u sportsku infrastrukturu i školski sport jer važnija ulaganja od onih u decu nemamo, poručio je član Privremenog organa.

OŠ ''Mirko Jovanović'' na Aerodromu broji više od hiljadu učenika. U školi imamo sekcije za košarku i fudbal tako da će nam rekviziti značiti, kazao je direktor Nenad Milovanović ističući da su prepoznatljivi po ostvarenim rezultatima na školskim takmičenjima na lokalnom nivou ali i šire. Direktor je podsetio na uspeh ekipe malog fudbala na republičkom takmičenju kada je od 1200 škola ponela titulu prvaka.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu