Novo igralište i za mališane u Bresnici - iKragujevac


Vesti
UMZ Bresnica u Ulici Partizanskoj, otvoreno je novoizgrađeno igralište za decu, prvo igralište sa tartan podlogom i modernim mobilijarom koji čine tobogan, ljuljaške, klackalice, njihalice, u ovom delu grada namenjeno najmlađima. Vrednost radova koje je izvelo preduzeće Šumadija doo je nešto više od 1,5 miliona dinara bez PDV-a, a igralište je danas obišao Predrag Stevović,član Gradskog veća za sport.


Radovi na izgradnji novog igrališta u MZ Bresnica, trajali su duže nego što smo planirali a sigurno duže nego što su deca želela da traju, kaže Stevović. Uz upornost i istrajnost preduzeća Šumadija doo, a i zahvaljujući dobrim vremenskim uslovima, uspeli smo da ga završimo i danas predamo mališanima na igru. Inače, u naselju Bresnica do sada nije bilo igrališta i to je ono što jedno društvo nikada sebi nije smelo da dozvoli. Sada su mališani ove mesne zajednice dobili dobro, kvalitetno, bezbedno igralište, dodao je Stevović i istakao da će grad nastaviti i dalje sa ulaganjem u sva naselja sa one strane Lepenice u koje se nije ulagalo, naročito ne u sportsku infrastrukturu. Tako ćemo nastaviti da ulažemo i u sport, i u zdravlje i da se borimo da decu vratimo lopti i igri, istakao je član GV zadužen za sport. Zadovoljan sam jer je Kragujevac danas lider po broju novoizgrađenih i rekonstruisanih igrališta za decu, terena za male sportove na otvorenom. Pred nama je još mnogo posla, sledeća naselja su Ilićevo i Korićani, najavio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.



Mališanima koji su dobili novo igralište u svom naselju dopada se sve, mesto, ljuljaške, klackalice, tobogan. Kažu da je njihov kraj nekako oživeo i da će od sada vannastavne aktivnosti imati gde da provode.

main_2 (70).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu