Sportsko druženje sa korisnicima Zavoda „Male Pčelice“ - iKragujevac


Vesti
U okviru Festivala mentalnog zdravlja u Velikom parku, na terenu za odbojku, održano je sportsko druženje korisnika Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male Pčelice“ sa profesionalnim sportistima SPD „Radnički“ na kom je prisustvovao Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.


Za nas je ovo human dan i prilika da uradimo nešto veoma korisno za opšte dobro celog Grada, kazao je Stevović. Korisnici Zavoda "Male Pčelice“ zajedno sa našom decom i sportistima SPD „Radnički“ igraju utakmice čime želimo da kroz inkluzivni pristup pokažemo koliko su sport i zajedništvo važni. Našim odbojkaškim timovima pridružićemo se direktorka Zavoda i ja, jer želimo da im pokažemo da smo tu za njih, poručio je Stevović, naglasivši da ovakve akcije, koje su za opšte dobro, treba organizovati češće.

U okviru dana Festivala mentalnog zdravlja, Zavod za smeštaj odraslih lica „Male Pčelice“ učestvuje kroz dve radionice, rekla je direktorka Zavoda, dr Danijela Nastić Simović. Prva radionica je „Razvijanje empatije kroz sportsko druženje“ gde smo danas zajedno sa profesionalcima iz sportskog društva „Radnički“ pokazali koliko je svima nama važan sport i koliko je važno da se razvije empatija ka ovim kategorijama društva, kazala je Simović. Ovom akcijom hteli smo da pokažemo da smo svi jednaki i da možemo zajedničkim snagama pobediti sve prepreke. Korisnici Zavoda poznati su po dobrim rezultatima, jer su sa više olimpijada donosili medalje podsetila je Simović i izrazila nadu da će tako biti i u budućnosti.

Druga radionica biće održana 18.10. u 11 sati u dvorištu OŠ „21. oktobar“ gde će korisnici Zavoda „Male Pčelice“ imati zajedničku aktivnost sa decom iz pomenute škole.

main_5 (33).jpg

main_3 (68).jpg

main_4 (56).jpg

main_1 (98).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu