Stevović uručio sportsku opremu OŠ „Jovan Popović“ - iKragujevac


Vesti
Grad Kragujevac nastavlja sa podelom sportske opreme kragujevačkim školama, koja je nastavnicima fizičkog vaspitanja potrebna za rad sa učenicima.

Znajući da škole imaju problem sa odgovarajućom opremom i da je zbog dotrajalosti potrebno njihovo obnavljanje, grad Kragujevac je želeo da im pomogne jer na ovaj način stavlja akcenat na školski amaterski sport, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. U narednom periodu pripremili smo opremu za još četiri škole na teritoriji Grada i time pomoći deci da zavole sport i steknu zdrave navike. Plan je da u narednim godinama obiđemo i pokrijemo sve škole odgovarajućom opremom, a sledeća škola koja će dobiti opremu je OŠ „Moma Stanojlović“. Ovo će biti još jedna prilika da na času fizičkog razgovaramo o neophodnosti fizičke aktivnosti i da podstaknemo svu decu da slobodno vreme posvete spotru, poručio je Stevović.

Već duži vremenski period zahvalni smo Gradu zbog svega što rade za našu školu a posebno za školski sport, rekao je direktor OŠ „Jovan Popović“, Darko Grković. Osim nastavnih sredstava koje smo dobili za organizaciju nastave, u prethodnom periodu dobili smo sredstva za renoviranje parketa ali i za sređivanje svlačionica i kroz dobre rezultate na svim nivoima takmičenja, dodao je Grković, uzvraćamo Gradu. Osim matične škole, škola ima izdvojeno odeljenje u Šumaricama a to je osmogodišnja škola ali i dve četvorogodišnje škole u Drači i Divostinu. Broji oko 900 đaka a ove godine upisano je 130 prvaka, što je ogroman broj u odnosu na prethodni period.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu