Kragujevački polumaraton i Trka za srećnije detinjstvo i nedelju 1. oktobra - iKragujevac


Vesti
U nedelju 1.oktobra u 10.00 sati ispred zgrade Gradske uprave startuje 38. humanitarno rekreativna „Trka za srećnije detinjstvo“ a u 11.00 Kragujevački polumaraton, 11. po redu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Kragujevac je ponovo domaćin tradicionalne sportske manifestacije Kragujevačkog maratona. To je veliki sportski događaj pod pokroviteljstvom grad akoji okuplja veliki broj Kragujevčana,takmičara, rekreativaca koji žele da oprobaju u atletskoj disciplini. Kragujevčkom polumaratonu prethodi Trka za srećnije detinjstvo za šklsku decu koja uvek u velikom broju uzimaju učešće, a ove godine očekujemo i veći broj učesnika, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

On je podsetio da su maraton i trka održane i tokom epidemije i da su protekle u najboljem redu, tako da su njegova očekivanja bezbednost trke na najvišem nivou. Pored toga očekujemo da dobijemo pobednika kojem ćemo imati šta i da čestitamo, osvajanje jednoj najsjajnijeg odličja Kragujevačkog polumaratona, poručio je Predrag Stevović, resorni član GV.

Što se tiče organizacije, tehnički ostaje ista kao i prethodnih godina, trke na 5 i 10 kilometara, štafetni polumaraton i polumaraton, prethodi im Trka za srećnije detinjstvo, kaže organizator, Nenad Luković, predsednik Atletskog kluba Maraton KG. U trkama imamo i decu i starije. Najmlađi učesnik je 2014. godište i učestvovaće sa roditeljima, što ukazuje da polumaraton osim poruke i promocije sportskog duha i negovanja zdravih stilova života okuplja i porodice i time vaspitava mlade i ojačava porodicu, kazao je Luković. On je najavio učešće takmičara iz BIH, Hrvatske pored Kragujevčana i sugrađana iz gradova regiona.

Dva aspekta nosi Trka za srećnije detinjstvo – humanitarni i rekreativni i već 38. godina se realizuje, a poslednjih deset godina radimo zajedno sa našim prijateljima - Kragujevačkim polumaratonom, i to je na obostrano zadovoljstvo, kazala je Marica Patrnogić, GO Crveni krst. Trkom održavamo brend Crvenog krsta jer kupovinom startnih brojeva od 100 dinara, gradska organizacija obezbeđuje ono što je najpotrebnije najmlađim i najstarijim korisnicima. Trka je zaista jedan izuzetan dan u Kragujevcu jer se priređuje veliki broj edukativnih i zabavnih sadržaja za decu, rekla je Patrnogić i pozvala Kragujevčane da u nedelju zajedno pošaljemo najlepše slike iz Kragujevca.

main_5 (32).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu