Kros RTS-a na platou ispred Gradske uprave - iKragujevac


Vesti
Mališani predškolske ustanove „Nada Naumović“, trčanjem krosa i raznim drugim fizičkim aktivnostima organizovanim na platou ispred zgrade Gradske uprave, danas su bili deo najmasovnije atletske manifestacije u Srbiji – Kros RTS-a „Kroz Srbiju“ – koja se godinama tradicionalno održava širom naše zemlje.

Pozdravivši inicijativu Predškolske ustanove „Nada Naumović“ da organizuje ovakvu sportsku akciju, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, naglasio je značaj usađivanja ljubavi prema sportu u ranom uzrastu. Veoma je važno da ovakve manifestacije budu javno propraćene jer tako dajemo dobar primer svoj deci, kazao je on i dodao da je pohvalno što se vaspitači zajedno sa direktorom i kroz ovakve aktivnosti uključuju u rad sa najmlađima. Na ovaj način deca zdravo rastu i učestvuju u druženjima sa vršnjacima. Grad Kragujevac će nastaviti da podržava ovakve manifestacije, poručio je Stevović i najavio da će u narednom periodu i vrtićima podeliti odgovarajuću sportsku opremu.

Direktorka PU „Nada Naumović“, Milka Simić, rekla je da su nakon trčanja predviđene igre u vidu poligona, preskakanja vijače, dobacivanja loptom, a da vaspitači uvek učestvuju u svim aktivnostima.

main_3 (63).jpg

main_2 (52).jpg

main_1 (88).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu