Udruženje građanja Krajine „Zora“ obeležilo jubilej boćanjem - iKragujevac


Vesti
U selu Drenovcu danas je organizovan turnir u boćanju kojim su članovi Udruženja građanja Krajine „Zora“ obeležili 20 godina postojanja. Učesnike događaja je pozdravio član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, posebno im čestitajući na načinu koji su odabrali da proslave godišnjicu.

Slavljenje bilo kog jubileja, na ovaj način značajno je jer se starije generacije naših sugrađana vraćaju sportu, kazao je Stevović, naglasivši da će grad Kragujevac uvek podržavati ovakve manifestacije.Trudimo se da svu sportsku infrastrukturu dignemo iz pepela i podignemo na nivo koji Kragujevac zaslužuje. Trenutni prioritet nam je da, dok još traje građevinska sezona, otvorimo što veći broj sportskih terena i dečijih igrališta, a u narednom periodu ćemo se potruditi da napravimo i teren za boćanje, što se ubraja u ređu sportsku infrastukturu, ali će Grad i nju imati, najavio je Stevović.

Predsednik Udruženja građanja Krajine „Zora“, Mirjana Gruborović, kaže da osim sportskih, Udruženje organizuje i brojne druge aktivnosti poput književnih večeri, izložba slika, etno predmeta, krajiške hrane, humanitarnih pomoći, učešća pevačkih grupa na raznim manifestacijama, a najposećeniji događaj je obeležavanje Dana Krajine u Šumadiji kaji okuplja zvanice iz svih gradova Srbije i bivših republika.

Udruženje građanja Krajine „Zora“ u Kragujevcu broji oko 3000 članova koji za cilj imaju da sačuvaju kulturni i nacionalni identitet građana rođenih na prostorima Krajine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu