Počeli radovi na izgradnji skejt parka u Velikom parku - iKragujevac


Vesti
Na prostoru između teniskih terena i Bokserskog kluba u Velikom parku počela je izgradnja betonskog skejt parka koji će sa svojih 826 metara kvadratnih biti najveći teren za ovu vrstu sporta u Srbiji. Radove čiji je izvođač firma Urban factory, koja je ujedno i projektant skejt parka, obišao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Ovo je veliki dan za naš grad jer počinjemo izgradnju skejt parka koji će biti napravljen u skladu sa svim propozicijama skejtbordinga, sporta koji od 2024. godine postaje olimpijska disciplina, istakao je Stevović.

U Kragujevcu postoji velika grupa ljudi koji su putovali u druge gradove kako bi ovaj sport trenirali i jednog dana se takmičili. Uskoro će ovo biti dom ne samo za skejtere, već i za roleraše, vozače mauntin bajka i srodne sportove kojima pogoduje ovakav teren. Skejt park pravimo za našu decu i njihovu budućnost, da ih udaljimo od digitalnih tehnologija i vratimo sportu, poručio je Stevović i podsetio da je za njegovu izgradnju Grad Kragujevac uložio 8.300.000,00 dinara.



Naš tim projektanata i izvođača se trudi da deci koja nemaju adekvatne terene za bavljenje omiljenim sportom obezbedi odgovarajuće uslove, a najviše nas raduje kada dobijemo podršku lokalne samouprave kao što je slučaj u Kragujevcu, kazao je arhitekta firme Urban factory, Milorad Obradović. On je naveo da skejt parkovi postoje u Čačku, Kraljevu, Kruševcu i još nekoliko mesta, što je mali broj opština i deca su prisiljena da prelaze velike distance kako bi bila u prilici da se bave sportom koji vole. Naši sportisti do sada nisu imali priliku da napreduju na višem nivou što se odražavalo kroz rezultate na međunarodnim takmičenjima. Skejt parkovi, kaže Obradović, predviđaju sve elemente potrebne da bi se jedan sportista

razvijao od početnika do profesionalca. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu