U Kragujevcu počeli sportski dani - iKragujevac


Vesti
Na košarkaškom terenu u Velikom parku počela je manifestacija Sportski dani koju organizauje Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije u saradnji sa Udruženjem mladih entuzijasta, a pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca. Manifestaciju koja za cilj ima promovisanje sporta i zdravijeg života mladima digitalne ere u ime Grada Kragujevca svečano je otvorio član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Ovo je jedna zdrava priča mladih ljudi koji promovišu prave vrednosti i slave zdravlje i sportski duh, upravo onaj koji i karakteriše naš grad, kazao je Stevović. U digitalnom svetu sa kojim se svi suočavamo, naglasio je on, Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije i Udruženje mladih entuzijasta pokazuju svest o značaju vraćanja mladih sportu. To je put za sve mlade ljude, pravac kojim treba da se kreću. Grad Kragujevac uvek podržava i promoviše takve organizacije i želi da sličnih manifestacija bude što više, poručio je Stevović, podsetivši da se u tom cilju neprestano radi na obnavljanju sportske infrastruktre koju moramo zajedno da čuvamo.

Premijer Đačkog parlamenta Prve kragujevačke gimnazije, Petar Cvetković, objasnio je da ova akcija, zasnovana na ideji sporskog duha i aktivnosti, ima tradiciju dugu devet godina, što ih podstiče da svake godine budu sve kreativniji i uvode inovacije. Ovogodišnja inovacija bila je svečano otvaranje i podrška Grada Kragujevca. Nakon turnira u basketu koji se održava prvog dana manifestacije, Cvetković je najavio da će sve do 29. avgusta biti organizovano više turnira u različitim sportovima i pozvao svu decu da dođu i kraj letnjeg raspusta iskoriste na najbolji mogući način.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu