Stevović uručio specijalizovanu opremu plivačima kluba Pirat - iKragujevac


Vesti
Za najtalentovanije članove Plivačkog kluba ''Pirat'', juniore Sofiju Milivojević i Dimitrija Nikolića i kadeta Viktora Stefanovića koji za svoj klub i grad plivaju na državnim takmičenjima i imaju najveći broj osvojenih medalja, grad je obezbedio specijalizovanu plivačku opremu za treninge i buduća takmičenja. Najboljim mladim plivačima, opremu u vrednosti od 90 hiljada dinara, uručio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Sofija, Dimitrije i Viktor su dobili vrhunsku specijalizovanu plivačku opremu jer za svoj klub i grad se takmiče na državnim prvenstvima i osvajaju zapažene rezultate, imaju najveći broj osvojenih medalja i trenutno su najbolji mladi plivači, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća. Ako budu ovako nastavili i budu istrajni i uporni u radu i disciplini, mogu da naprave dobre sportske karijere. Specijalizovana plivačka oprema koju smo im obezbedili, prema njihovim rečima, vrlo im je značajna i za trenige i buduća takmičenja, a istovremeno su znak da pratimo njihove rezultate, njihov rad i ulaganja, poručio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Dimitrije Nikolić je učenik Prve kragujevačke gimnazije i pored plivanja je i aktivista GO Crveni krst a tokom letnjeg raspusta na otvorenim gradskim bazenima radi kao spasilac. Sa plivanjem je krenuo kada je imao tri godine.

Odelo za plivanje koje smo dobili od specijalnog su materijala i koristićemo ih za takmičenja jer smanjuju otpor vode i daju sekund prednosti u odnosu na obična odela. Taj sekund je bitan jer nekad su stotinke odlučujuće za pobedu, kaže sedamnaestogodišnji Dimitrije koji je na poslednjem državnom prvenstvu u Beogradu osvojio treću poziciju. On je istakao da su odela za plivanje veoma skupa kao i pripreme i celokupna oprema za takmičenja. Dimitrije se zahvalio gradu na donaciji ali i treneru koji je uvek tu za njih kao podrška.

Sofija Milivojević je upisala sportsko odeljenje u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji a kao član Plivačkog kluba Pirat u kategoriji juniorki takmičila se na državnim prvenstvima a sa poslednjeg je donela bronzanu medalju. Viktor Stefanović je još u osnovnoj školi i u kadetima je sa državnih takmičenja do sada uzeo šest medalja tri zlatne, srebrnu i dve bronzane.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu