STEVOVIĆ: Najmlađi sugrađani MZ Beloševac dobili novo savremeno igralište posle mnogo godina - iKragujevac


Vesti
Mališanima MZ Beloševac danas je predato na upotrebu novoizgrađeno igralište sa tartan podlogom i savremenim ljuljaškama, klackalicama, toboganom i parkovskim mobilijarom. Igralište je kao i sva prethodna uradilo preduzeće Šumadija doo a ukupna vrednost radova je nešto manje od 1,9 miliona dinara. MZ Beloševac su danas posetili i igrališt predali na upotrebu najmlađim sugrađanima, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović i šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Lazović.

MZ Beloševac je posle mnogo godina dobila savremeno, moderno i bezbedno igralište za najmlađe slično onim u centru grada. U svaki deo grada ulazimo s planom da izgradimo kutak za sugrađane svih uzrasta, kazao je Stevović, član Gradskog veća. U izgradnju ovog igrališta grad je iz budžeta izdvojio blizu 1,9 miliona dinara. Stevović je podsetio da je ovo samo još jedno u nizu dečijih igrališta koje smo izgradili a u planu za ovu godinu imamo još mesnih zajednica na seoskom, prigradskom i gradskom području. Ponosno mogu da istaknem da je Kragujevac lider po broju izgrađenih i renoviranih igrališta i rekonstruisanih sportskih terena za male sportove na otvorenom, kazao je je on i najavio da će sledeće nedelje dobiti igralište mališani iz Desimirovca, a uskoro i najmlađi sugrađani MZ Vinogradi .

Dejan Vasiljević predsednik saveta MZ Beloševac kaže da novo igralište u prigradskom naselju koje broji preko deset hiljada stanovnika je od velikog značaja za mlade porodice sa decom. On je podsetio da je prošle godine rekonstruisan teren u dvorištu OŠ Dragiša Luković Španac u Baljkovcu. Igralište za decu imamo još kod osnovne škole u Beloševcu, mali teren pored fudbalskog kluba i na još jednoj lokaciji ali bi kao jedno od najvećih prigradskih naselja bilo dobro da ima još neko uređeno igralište za najmlađe, kazao je predsednik Saveta.

Stevović je podsetio da su u toku radovi na izgradnji sportskog terena na otvorenom u MZ Lepenica koje je od posebne važnosti kao i sređivanje sportskog terena iza Hotela Kragujevac. Pred nama su veliki i važni projekti i planiramo da tom dinamikom i nastavimo.

main_6 (14).jpg

main_5 (22).jpg

main_4 (37).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu