Mališani u Novom Milanovcu dobili svoje mesto za igru i druženje - iKragujevac


Vesti
Između Doma kulture i terena za male sportove, u samom centru Novog Milanovca, postavljeno je igralište za najmlađe. Seoska mesna zajednica desetak kilometara udaljena od grada, sa velikim brojem mladih porodica sa decom prva je dobila oazu u prirodnom hladu za igru i druženje najmlađih slična onim u gradu. Prema rečima Predraga Stevovića, člana Gradskog veća za sport koji je prisustvovao postavljanju klackalica, ljuljaški, vrteške, tobogana, za igralište u Novom Milanovcu iz budžeta grada nisu bila potrebna sredstva.

Grad Kragujevac je prvi put napravio dečije igralište a da ga nije koštalo ništa. Uspeli smo da, zahvaljujući zaposlenima preduzeća Šumadija doo, obnovimo i sredimo neke sprave i to smo videli kao mogućnost da ih negde postavimo i napravimo igralište za najmlađe. Na inicijativu roditelja iz Novog Milanovca mališani u ovoj mesnoj zajednici su dobili svoj kutak za igru i druženje. Osim što je prvo dečije igralište koje smo napravili na seoskom području na ovaj način i bez ikakvog ulaganja, izdvaja ga i to što je na prirodnoj podlozi i u prirodnom hladu, kazao je Stevović, član GV. Iako nećemo imati mogućnosti da bez ulaganja kao što smo mogli ovde, planiramo da i u narednom periodu, nastavimo sa sličnim aktivnostima i pravimo igrališta na seoskom području. Vrlo brzo će i mališani sela Jabučje dobiti svoje mesto za igru i druženje, najavio je Stevović.

Mama trogodišnjeg dečaka i šestomesečne devojčice kaže da je presrećna što su mališani dobili igralište, jer u Novom Milanovcu živi veliki broj mladih porodica sa decom predškolskog i školskog uzrasta. Igralište i za decu i za nas roditelje mnogo znači jer ne moramo da idemo u grad da bi se naši mališani igrali kao i njihovi vršnjaci, već su tobogan, klackalice, ljuljaške, vrteške dobili u svom okruženju i blizu kuće. Naše igralište je lepše jer su sprave postavljenje na travi i u prirodnom hladu a neposredno pored sportskog igrališta gde se inače okupljamo sa decom, kaže zadovoljna mama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu