Igralište za decu u ulici Nikole Pašića predato na upotrebu - iKragujevac


Vesti
Inkluzivno igralište koje se ranije nalazilo kod Krsta relocirano je i spojeno sa igralištem za mališane iz opšte populacije na lokaciji u Ulici Nikole Pašića iza bivšeg Varteksa. Radove je izvelo preduzeće Šumadija doo a ukupna vrednost je 2,3 miliona dinara. Igralište je danas obišao član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.


Igralište za koje se sumnjalo da će biti relocirano a radi se o inkluzivnom igralištu koje se ranije nalazilo kod Krsta, kao što smo i obećali, postavili smo na još bolju lokaciju i obezbedili dvadesetočetvoročasovnim video nadzorom. Ono je spojeno sa igralištem za mališane iz opšte populacije i to je način da se deca međusobom upoznaju, druže i prihvataju različitosti od malih nogu, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport koji je danas obišao novo igralište.



Reč je o drugom po redu uređenom dečijem igralištu u ovoj sezoni čija je vrednost 2,3 miliona dinara i nastavićemo zajedno sa preduzećem Šumadija doo punim kapacitetom da ih gradimo i pravimo. Do kraja godine će ih biti još, najavio je Stevović i istakao da je video nadzor jedini način da se sačuvaju od vandala i da postavljene kamere već daju rezultate. Video nadzor je najbolji način da se sačuvaju nova igrališta plaćena novcem poreskih obveznika jer nekako mora da se spreči njihovo uništavanje a postavljeni nadzori na sedam igrališta u gradu već daju rezultate..

Novoizgrađeno igralište iza Varteksa sada ispunjava kriterijume Pravilnika o bezbednosti dečijih igrališta, odnosno bezbedno je za igru za decu sa poteškoćama u razvoju a ima i pristup za decu iz opšte populacije. Najvažnije je da svaki deo grada ima osnovnu sportsku infrastrukturu za sve uzraste i na tome ćemo nastaviti da radimo, poručio je Stevović, član Gradskog veća.

main_3 (39).jpg

main_4 (30).jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu