Mladi košarkaši Ređo Emilije borave u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti
U okviru putovanja po zemljama regiona sa namerom da se upoznaju sa legendarnim košarkašima, klubovima, trenerima i dovoranama, grupa od 15 mladih košarkaša uzrasta od 11 do 14 godina italijanskog grada prijatelja Ređo Emilija, tri dana boravi u Kragujevcu. Mlade sportiste, njihove trenere i predsednika Košarkške asocijacije provincije Ređo Emilija Davida Đudićija, u ime grada Kragujevca pozdravio je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Drago mi je što je jedna od obaveznih destinacija mladih košarkaša na proputovanju kroz zemlje regiona i grad Kragujevac. Kragujevac je grad sporta i verujem, kazao je Stevović da će ovde ispuniti svoja očekivanja, koji ih prilikom dobrodošlice upoznao sa sportskim dostignućima naših šampionskih klubova. Ovo je još jedna prilika, da na najbolji mogući način - kroz sport promovišemo naš grad, kulturu i mentalitet, a imajući u vidu da igraju prijateljske utakmice sa svojim vršnjacima iz kragujevačkih klubova i prilika da upoznaju nove drugare i igraju košarku sa njima, kazao je Stevović.

Za mlade košarkaše iz Italije, različitog uzrasta i koji dolaze iz različitih klubova Italije, ovakav vid proputovanja organizuje se prvi put i pokazalo se kao jako dobra ideja, jer posećujemo gradove, igramo a tokom putovanja razgovaramo o košarkaškim velikanima zemalja u kojima boravimo. Bili smo u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj a danas smo u Srbiji u našem prijateljskom gradu Kragujevcu, koji ćemo sigurno posetiti i naredne godine. kazao je predsednik Košarkaške asocijacije provincije Ređo Emilija, David Đudići.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu