Počeo Tradicija fest u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti
Nastupom tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine u Kragujevcu je počeo trodnevni Tradicija fest, u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević”.

Festival se nastavlja večeras u 20 časova nastupom pevačkih grupa koje izvode srpske tradicionalne pesme u porti Stare crkve.

Ova manifestacija je deo programa Svetotrojičkih duhovnih svečanosti.

Festival je otvoren nastupom orkestra „Gospon tamburaši” iz Novog Sada. Gost večeri je bio Miloš Radović, profesor pevanja, sa kojim ovaj sastav nastupa širom zemlje i regiona. Umetnici na sceni su zajedničkim snagama publici dočarali starogradsku pesmu i ono što je bilo oličenje nekadašnje prestonice obnovljene Srbije.

Nakon prošlogodišnjeg, prvog Tradicija festa, koji je bio takmičarskog karaktera i posvećen mladim instrumentalistima, organizatori su ovog puta napravili iskorak u koncepciji programa. U planu je da se ovaj festival u narednom periodu unapređuje i obogaćuje.

Poslednje večeri festivala, u četvrtak, 15. juna, u hali „Gordana Goca Bogojević“ u Velikom parku nastupiće Miroslav Ilić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu