Za mere aktivne politike zapošljavanja grad izdvojio 10,4 miliona dinara - iKragujevac


Vesti
Za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja iz gradskog budžeta je izdvojeno 10,4 miliona dinara, dok je 8,6 miliona dinara obezbedilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.



Javni pozivi biće objavljeni u petak, 9. juna, a detaljne informacije zainteresovani mogu da dobiju u kragujevačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje i Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj i privredu, u ulici Nikole Pašića.

Grad Kragujevac nastavlja sa realizacijom mera aktivne politike zapošljavanja.

Lokalnim akcionim planom za ovu godinu su predviđeni javni radovi za osobe sa invaliditetom, subvencije za samozapošljavanje i subvencije poslodavcima za angažovanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih.

Iskustva iz prethodne dve godine ukazuju na opravdanost ovih mera, kao i činjenica da se za te namene iz gradskog budžeta izdvaja sve više novca.
Realizacija ovih mera omogućila je sagledavanje trendova na tržištu rada, što će biti uzeto u obzir prilikom izrade novog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

U Gradskoj upravi podsećaju da je u toku javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava privrednicima sa sedištem na teritoriji Kragujevca koji posluju u oblasti metalskog i IKT sektora i ženskog preduzetništva, za šta je grad opredelio 15 miliona dinara.

poslovi-768x432.jpg

Izvor RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu