Dan inovacija na Šumadija sajmu - iKragujevac


Vesti
Grad Kragujevac u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu, Šumadija sajmom, Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Fondom za inovacionu delatnost, organizuje 6. juna Dan inovacija na Šumadija sajmu.

Ova manifestacija koja se organizuje po prvi put, dobila je međunarodni karakter, jer će pored Srbije učestvovati Kina i Izrael, koje su inače poznate po inovativnim tehnologijama.

U okviru pratećeg programa održaće se prezentacije Virtuelnog foruma za inovacije, Izraelske kompanije Veriest i izraelskog modela podrške inovativnim delatnostima, Huavei, Državnog data centra, Fonda za inovacionu delatnost, Naučno tehnološkog parka Beograd, Inicijative “Digitalna Srbija“.

Kragujevac je i sedište srpske asocijacije regionalnih razvojnih agencija, a ukupno ih ima 17. Kragujevačka regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja je predsedavajuća organizacija u toj asocijaciji.

Svi zainteresovani imaće priliku da učestvuju u panel diskusijama na teme zaštita intelektualne svojine u procesu razvoja inovacije i Bioinženjering – inovacije izazovi i perspektive za budućnost.

Inače “Dani inovacije“ postaće ozbiljan međunarodni sajam, koji će se tradicionalno održavati svake godine.

Dan inovacija trajaće od 12 do 18 časova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu