Završen tender za izradu projekta sale za borilačke sportove - iKragujevac


Vesti
Prvi put u bogatoj i dugoj istoriji, borilački sportovi u Kragujevcu dobiće kapitalni sportski objekat koji će u potpunosti promeniti lice borilačkih sportova, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Ovo je veliki dan za naš grad jer je javna nabavka za projektovanje sala za borilačke sportove u potpunosti završena. Od osam ponuđača, zajedničkim nastupom dve projektantske kuće, iz Kragujevca i Niša, dobile su tender za izradu projekta. Vrednost projekta je tri miliona dinara, kazao je Stevović i istakao da je Grad Kragujevac smogao snage da sam u potpunosti finansira jedan ovako važan kapitalni projekat kojim će dobiti prikladnu savremenu salu za borilačke sportove umesto postojeće.

Decenijama kragujevčki klubovi imaju neadekvatnu zgradu i prostorije koji narušavaju prostor Velikog parka. Projektom je predviđeno da zgrada ima do četiri sale za borilačke sportove a Bokserski klub će dobiti svoj dom u skladu sa svojim velikim imenom. Na spratu nove zgrade projektom je predviđen komercijalni fitnes centar, koji će pomoći da se ceo objekat samostalno finansira, objašnjava Stevović. Očekujemo da prve rezultate projekta vidimo u narednih nekoliko meseci. Već imamo spremnu pomoć nekoliko borilačkih saveza koji žele da podrže ovaj projekat jer su svesni koliko je važno da borilački sportovi u Kragujevcu, centru Šumadije i Srbije južno od Save i Dunava, sa istorijom koju imaju, dobiju svoje sedište i bazu baš onakve kakve zaslužuju.

main_4 (7).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu